Hardwell(ハードウェル)Chuckie(チャッキー)、2人のオランダ出身の DJ/Producer が、新型コロナウイルスのパンデミックに関して「誠実さと透明性」を求める Instagram アカウント 「@watchdogs.nl」に登場した。
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WE HOUDEN ONZE ‘BEK’ NIET MEER #IKDOENIETMEERMEE Dit kan niet langer zo. Wij staan voor een goede volksgezondheid, maar de maatregelen rammelen aan alle kanten. Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van onze kinderen? Wij willen duidelijkheid. Wij hebben het afgelopen half jaar moeten toekijken hoe we steeds verder achteruit gaan. Daarom eisen wij eerlijkheid en transparantie. Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus? Dit is slechts een fractie van onze vragen. De brandbrief die ondertekend is door 2555 zorgprofessionals ligt al in de Tweede Kamer. De petitie tegen de spoedwet is al 350.000 keer ondertekend. Wij zeggen symbolisch 'NEE' tegen alle maatregelen totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen. Ben je het met ons eens? Deel dit filmpje en maak er één voor je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. #IKDOENIETMEERMEE. Free the people! @watchdogs.nl @bizzey @lucienfoort @feestdjruud @djlafuente @djmentaltheo @mrpolska @djdaymar @dj_maurice @hatimelkhatib @kerafrankel @djpaulelstak @itsruggedbaby @djwouters @bollebofofficial @goodgrip_nick @djbillythekit @trobi @mcjeff1 @barendvandeelen @djdyna @outsidersnl @djchuckie @hardwell @jebroer @famkelouise_ @rubenfernhout @dorienrose @deejayabstract @johnny500 @djbiggi @zawdi @kosso.nl @tisjeboyjay @daniquehogguer @thomasbergeofficial @zoelivay @timdouwsma @mctjen @iceman @shockwavenl @mcchaosnl @mvrco_music @iamreallytre @donnyroelvink @drphunkmusic @lnytnz @thepartysquad @selina_jorinde @dephart

WatchDogs Disinfection(@watchdogs.nl)がシェアした投稿 -


Raddit ユーザーによる翻訳では、この動画の中で Hardwell と Chuckie は以下のように語っているとのことだ。

「これはもう続かないことだ。我々は良好な公衆衛生下にある。我々の経済は限界点にあり、人々の行動は犯罪化されている。そして、我々の子どもたちの将来はどうなっている? 明確にしたい」

「過去6ヶ月間、前進ではなく後進を続けていかなければならなかった。そのため、誠実さと透明性を求めている」

「政府が政策を正当化できるまで、全ての測定に対して象徴的な方法で NO を言っている」

この声明で Hardwell らは「非医療用マスク」は使用する意味があるのか、 PCR 検査テストは信頼できるのか、更にその他の対策等にも疑問を呈している。

確かに、PCR検査の感度は50%〜70%と言われており、必ずしも非常に正確とは言えないかもしれないが、マスクに関しては日本経済新聞によると、世界最高の計算速度を誇ると言われているスーパーコンピューター「富岳(ふがく)」の計算では、マスクによる飛沫の拡散防止効果は手作り布マスクでも8割方の拡散防止効果が期待できる、とのことだ。

外部サイト:布マスクでも拡散防止効果、スパコン「富岳」で計算(日本経済新聞)

この記事の公開時点で、CDC(アメリカ疾病予防管理センター)はオランダの新型コロナウイルスリスクを「高」と発表している。同時点で、オランダでは合計95,995件の症例が記録され、6,281人が死亡している。

@watchdogs.nl のアカウントの略歴には「民主主義と言論の自由を守る」と書かれている。